Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stilfulla studenter i Mora

/
  • Stilligt par. Den röda flugan på Mårten Wigh matchade Annika Löfbergs klänning. Foto: Hans Olander
  • Lucian. Louise Bäcke hörde till de 310 studenterna på balen. Hon kom med Martin Johansson som kavaljer. Foto: Hans Olander
  • Picnic i bilen. Alexander Andersson och Angelina Masuhr firade att balen var på väg. Foto: Hans Olander

Annons

Några har fixat sina klänningar både i Kina och USA.

– Min mamma reste över till Kina i ett annat ärende för en tid sedan. Då passade hon på att låta en kinesisk sömmerska sy upp min klänning, berättar Elin Vedin.

Elin hade till det fina plagget även en designat en egen vacker hårkreation med smakfull blominstallation.

Frida Hagberg var över i USA förra året. Då passade hon på att köpa en balklänning, som kom väl till pass vid fredagens studentbal.

Tone Staffansson lånade sin balklänning från en bekant. Kreationen hade använts vid en tidigare bal på en högstadieelev vid en tillställning Falun.

Tidningen bad Tomas Rosengren att placera en studentbal på en lista över livets höjdpunkter.

– Den skulle komma åtta på min lista, sade Tomas efter lite betänketid. Hans sällskap Alexandra Andersson ville nog se en högre placering.

Efter den publikvänliga introduktionen utanför Moraparken fortsatte festkvällen inomhus.

Det var dukat till 310 personer och på menyn var det tunnbrödsbakelse med rökt lax och pepparrot med färskost till förrätt.

Varmrätten bestod av marinerad kyckling filé med potatis gratäng innan jordgubbsmousse intogs till efterrätten.

Konferencier för kvällen var Björn Elgerd. Han är även skicklig trollkarl och som finalnummer för kvällen stack han en sticksåg genom sin flickvän Malin Norell. En illusion som fick publiken att hålla andan tills de såg att trolleritricket lyckades. Malin var helskinnad.

Balgeneralen Ida Johansson uppger att hela balen var mycket lyckad. 310 deltagare var det högsta på flera år och bandet Mary spelade dansant och medryckande. Nästan alla var kvar till balens slut, klockan två på natten.

Bildspel: Studentbal i Mora

Mer läsning

Annons