Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollerö missionsförsamling har upphört

Annons

En del av inredningen finns nu i "det gamla missionshuset" i anslutning till Lafvasgårdens samlarmuseum på Sollerön.

Sollerö missionsförsamling välkomnades in i Fridhemskyrkans församling i gudstjänsten den 18 februari. Församlingen representerades i gudstjänsten av de fyra medlemmar som kunde vara med, Erik Andersson, Gunnar Hindemo och Birgitta och Mats Lafvas.

Mats Lafvas gav en kort historik. Han berättade bland annat att Sollerö nya missionsförening bildades 1889 och att namnet ändrades till Sollerö missionsförsamling 1931. I början av 1920-talet hade församlingen cirka 70 medlemmar. Han kunde även berätta om en stor, livaktig söndagsskola som under många år samlades i hemmen och i Missionshuset.

Pastor Eva Reithner välkomnade Sollerö missionsförsamling till Fridhemskyrkan. Medlemmarna nämndes vid namn och Mats Backman tände tio ljus i ljusbäraren. Dessförinnan hade Gunnar Hindemo och Mats Lafvas tänt ett tacksägelseljus för Sollerö Missionsförsamling och ett framtidsljus för kristen verksamhet.

Mats Backman framförde även ett tack för den gåva till ungdomsarbetet som Fridhemskyrkan fått från sollerö missionsförsamling.

Fridhemskyrkans kör, under ledning av Ingrid Eriksson, medverkade med sång vid gudstjänsten.

Mer läsning

Annons