Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skandalföretag gör nytt försök

/
  • Grundlurad. Det här är vad en husköpare i Mora fick i affären med Bostadsinvent. En grundplatta utan hus.  Foto: Birger Nylén

Annons

Det är Solidvillan AB som vill bygga 48 villor och 22 lägenheter i Bölse i Falkenberg. Bakom Solidvillan finns Bror Persson som fram till början av året satt som styrelseordförande i Bostadsinvent, berättar Hallands Nyheter.

Det aktuella markområdet i Falkenberg har Bror Persson kommit över tidigare och avsikten var att Bostadsinvent skulle stå för exploateringen. I det läget var det Bror Perssons systerson Thony Johansson, talesman och marknadsansvarig för Bostadsinvent, som agerade i ärendet.

Bror Persson lämnade i början av 2007 in en ansökan till Bolagsverket om att bli registrerad som styrelseordförande i Solidvillan AB. I den egenskapen har han nu lämnat in en skrivelse till kommunen om att få bygga i Bölse, eller Rosendals ängar som Bror Persson föredrar att kalla området.

Tidningen når Bror Persson via telefon och frågar vilken typ av bebyggelse det handlar om. Är det fortfarande byggelement från baltstaterna det handlar i likhet med de koncept Bostadsinvent gick ut med ?

Bror Persson svarar först undvikande, innan han börjar ropa hallå och påstår att han ingenting hör. Därefter bryts samtalet. Det går därefter inte att få förnyad kontakt, trots upprepade försök.

I skrivelsen till Falkenbergs kommun ger Bror Persson om hög prioritetsgrad för att skynda på planläggningsprocessen. Han anger vidare att företaget befinner sig i slutdiskussion med en i bygg- och fastighetsbranschen mycket stark partner som kommer att hjälpa till att ta fram finansiering och även stå som byggherre för projektet. Vilken denna partner är framkommer inte.

Mer läsning

Annons