Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex miljoner i underskott

Annons

Enligt Bun:s ordförande Nils Karlsson är det osäkerheten med vilket utfall den interkommunala ersättningen slår. Det kan bli ett underskott på tre miljoner inom gymnasieförvaltningen. För- och grundskolan kan få upp till 2,5 miljoner minus.

Det är bland annat kostnader för två nya förskoleavdelningar i Selja samt att en assisterande rektor ska anställas till resursskolan. Nuvarande rektor Ingemar Jansson har för stor arbetsbörda med 70 anställda. Förvaltningscheferna för gymnasiet Christer Winbo och grundskolans Jan-Eric Sten ska i slutet av sommaren presentera förslag på hur kostnaderna ska minska.

Alternativen är bland annat färre valmöjligheter till studier för eleverna på både högstadiet och gymnasiet, mindre hjälp till elever på grundskolan eller överhuvudtaget mindre personal. Ett inköpstopp är i princip redan gällande. När det gäller interkommunal ersättning finns för närvarande 257 elever, från 54 olika kommuner, som studerar på de olika idrottsprogrammen vid gymnasiet.

Två har riksintag: Längdåkning och skidorientering. Tre har regionalt intag: Fotboll, Innebandy och Ishockey. Dessutom startar idrottsprogram för Konståkning till hösten i samarbete med Orsa Konståkningsklubb för 8-9 elever.

Mer läsning

Annons