Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Runt Siljan i strålande sol

/
  • Cyklar åt alla håll. Det blev några röriga morgontimmar i Gesunda. Foto: Lars-Erik Klockar
  • Välja och vraka. Kan i lugn och ro välja och vraka bland allt som erbjuds vid stoppet i Bäcka. En bekant vaktar cykeln och flertalet deltagare hastar förbi. Foto: Lars-Erik Klockar
  • Foto: Lars-Erik Klockar

Annons

Det 40 motionsloppet Siljan Runt avgjordes på lördagen under strålande yttre förutsättningar. Sol sken från en klarblå himmel och i det närmaste vindstilla. Dessutom blev det rekorddeltagande sedan hela 700 cyklister tagit möjligheten att kunna efteranmäla sig. Med dessa blev det 2 446 som i en kylig morgon gav sig ut på de tre distanserna -som jubileumsdagen till ära hade blivit förlängda.

Vägarbeten vid Sundet gjorde det omöjligt att använda sig av närmaste vägen till Mora, istället fick cyklisterna trampa genom Gesunda och Ryssa. Deltagarna i Orsasjön runt dessutom två gånger och många tyckte det var segt genom Ryssa på hemvägen.

- Ja usch ja, tyckte en deltagare som pustande ledde cykeln uppför motlutet. Det här hade jag inte räknat med, det brukar mest vara platt...

Och tydligen hade informationen om banomläggningen inte slagit igenom hos alla. Det gnälldes friskt på sina håll i klungorna och allra mest hos gänget som tydligen skulle åka Siljan runt, men ett felval i rondellen i Mora plussade på dem ett varv runt Orsasjön.

- Är det där Siljan? hojtade de vid passagen av Vattnäs.

- Nä, det är Orsasjön.

- Jävlar, vad var det jag sa, vi har åkt fel!

Men i rådande väder var det svårt att tycka synd om dem, men den farten och så vältränade som herrarna verkade fixade säkert de fyra extra milen också.

Se bildspel: Soligt Siljan runt

Mer läsning

Annons