Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolf Hammar Årets turistfrämjare

/
  • Diplomerad general. Rolf Hammar har med energi, diplomati och klokskap förstått att utveckla Vasaloppet på ett enastående sätt. Det var några omdömen om vasaloppsgeneralen Rolf Hammar som gör honom till Årets turistfrämjare och han belönades med diplom och en äkta dalahäst vid TUR-mässan i Göteborg.

Annons

Bakom denna utmärkelse står journalister och marknadsförare som enats om att lyfta fram den person som gjort enastående insatser för svensk turistnäring. Priset, i form av en dalahäst (!) och ett diplom delades ut under Turistriksdagen som hålls under TUR-mässan.

Rolf Hammar, som är inne på sitt femtonde år som generalsekreterare för ett av världens största vinstersportevenemang, har med energi, diplomati och klokskap förstått att utveckla denna unika tävling på ett enastående sätt. Han är en stor idrottsledare som kan fungera som förebild för många i turistnäringen. Rolf Hammar har, tillsammans med en duktig och lojal personal, både bevarat Vasaloppet och utvecklat det, heter det bland annat i de omdömen som ges om pristagaren.

Det konstateras även att för såväl turistnäring som handel är vasaloppsveckan årets höjdpunkt kring det turistintensiva Siljan och en plattform att enas kring för vidare marknadsföring. Denna position har de fyra Siljanskommunerna med Mora i spetsen förvaltats väl. Den direkta ekonomiska effekten har för länge sedan passerat hundramiljonersgränsen.

Mer läsning

Annons