Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordturism i Siljansbygden

Annons

- Vi har följt omsättningen för besöksnäringen ända från starten av Siljan Turism AB för 20 år sedan. Aldrig har vi kunnat konstatera en så stor ökning som nu, säger Bjernulf och tillägger.

- Under min tid i bolaget har vi haft som mål att passera den magiska drömgränsen på en omsättning överstigande 2 miljarder. Nu har vi gjort det och det känns mycket stimulerande.

Det finns flera faktorer som bidragit till omsättningsrekordet. Till det generella hör en fin sommar och rejäl högkonjunktur som bidrar till att människor är mer benägna att göra av med pengar.

- Men skälet varför gästerna väljer just Siljansbygden får vi tillskriva bygdens alla evenemangs- och aktivitetsföretag. Allt från Vasaloppet till Musik vid Siljan och Sommarland. Tillsammans med alla andra små och stora aktörer ger de en fantastisk bredd som lockar människor till vårt område, säger Lasse liljegen, marknadschef vid Siljan Tursim.Han menar att den fina utvecklingen till trots är det långt kvar till kapacitetstaket.

- Vi arbetar med etablering av ett gemensamt bokningssystem som knyter ihop Siljansbygdens hela utbud och gör det direkt bokningsbart. När det är klart så kommer gästen att kunna välja och vraka i bygdens utbud och boka sin egen paketresa till Siljansbygden, inklusive transport, biljetter och boende, oavsett var i världen gästen befinner sig. Bokningen kommer att kunna göras via telefon eller internet, säger Lasse Liljegren.

Mer läsning

Annons