Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polishunden Jessi blev hjälte i sökningsarbetet – hyllas nu av tusentals

Polishunden Jessi hittade den tvåårige pojke som hade försvunnit i Vinäs söder om Mora.
Nu hyllas Jessi för sin hjälteinsats. Tusentals personer har visat sin uppskattning efter att Polisen Dalarna skrivit om händelsen på sin Facebooksida.

Annons

I TV-inslaget här ovanför berättar polisens presstalesman Stefan Wickberg om sökningsarbetet efter den försvunne tvååringen.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Mikael berättar om skräcknatten då byn letade efter försvunna tvååringen: "Tror nog alla är glada i dag"

Kvartett har gjort appen "Dopinglistan" – för att hjälpa elitidrottare och motionärer

Se älgparkens söta tillskott – lagom till säsongspremiären

SÅ KÖPER DU PLUS

På torsdagskvällen försvann en tvåårig pojke i skogarna kring Vinäs söder om Mora. Ett stort sökarbete inleddes och klockan 01.40 under natten mot fredagen hittades tvååringen.

På fredagseftermiddagen publicerade Polisen Dalarna ett inlägg på sin Facebooksida med en bild på polishunden Jessi som, tillsammans med sin hundförare, hittade tvååringen.

Inlägget har fått många "likes" på Facebook (drygt 2 000 vid klockan 19 på fredagskvällen) och massor av människor har berömt Jessi i kommentarsfältet.

Så här skriver Polisen Dalarna i sitt inlägg om händelsen:

"LYCKLIGT SLUT!!

Polishunden Jessi med hundförare blev inringd på jobb då det hade försvunnit en tvååring i skogarna i Vinäs, Mora. Klockan var efter midnatt och barnet hade varit borta i mer än fyra timmar.

När de anlände till platsen är arbetet i full gång och väldigt många har anslutit sig till sökandet. Någon allmänhet hade då påträffat en strumpa i skogen och dit hade polishunden Hurre tagit sig för att söka efter spår. PH Jessi fick ett sökområde strax norr om där man påträffat strumpan.

Väl på plats började de söka längs en mindre bäck/dike. Det var svårjobbat då det fanns mycket spår i skogen efter allmänhet som har varit runt och letat. PH Jessi följde upp några stickspår men fortsatte sedan längst diket.

Samtidigt fick helikoptern en svag värmesignal från något i skogen i anslutning till diket. Hundföraren fick informationen och fortsatte söka i den riktningen och efter ca 200-300 meters sökandet så får PH Jessi kontakt med barnet som ligger hopkrupet och sover i slänten ner till bäcken.

De får kontakt med barnet som vaknar och hundföraren kan bära ut barnet från skogen till väntande kollegor som står ute vid vägen för vidare transport till ambulans.

På bild hjältinnan PH Jessi!

Mycket bra jobbat alla inblandade/ Hundenheten"

Se hela Facebookinlägget här:

Polisen Dalarna publicerade ett Facebookinlägg som har fått många positiva reaktioner. Inlägget handlar om polishunden Jessi som, tillsammans med sin hundförare, hittade den försvunna pojken i Vinäs.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning