Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen varnar för vasaloppstjuvar

/
  • Allmän varning. Det är mycket pengar i omlopp nu under vasaloppsveckan och Folke Hansson vid Morapolisen uppmanar företagare och allmänhet att se upp för de skumma fingurer som av erfarenhet brukar dyka upp på orten så här års.

Annons

- Det vill varna för är att inte ligga med stora summor pengar i företagen och att i största allmänhet vara vaksamma vid penninghanteringen, säger inspektör Folke Hansson vid Morapolisen.

Han erinrar om vad som hände i samband med Vasaloppet i fjol. Natten efter loppet gjordes inbrott i restaurangen Vi på hörnet där det tillgreps värden för 25 000 kronor. Natten därpå slog tjuvarna till mot Hotell Kung Gösta och Moraparken. Båda etablissemangen var larmade och tjuvarna skrämdes från platsen innan de hann ta någonting.

2003 inträffade den mest spektakulära kuppen, direkt riktad mot Vasaloppet. Prissamlingen exponerades i bliblioteket och innan priserna fördelats till de åkare som förtjänat dem slog tjuvar till och plundrade prissamlingen på värden för minst 70 000 kronor. Bland annat försvann segrarnas guldmedaljer, både i herr- och damklassen.

Av bara farten tog tjuvarna med sig värden för 70 000 kronor även från kulturförvaltningen.

Stölden skedde nattetid mitt i Mora centrum, faktiskt bara något hundratal meter från polishuset.

Polisvarningen är även riktad till allmänheten i stort.

- Lämna inget stöldbegärligt gods synligt i parkerade bilar och var rädd om plånböcker och kontokort.

- Håll i pengarna och skärp uppmärksamheten, är maningen från Folke Hansson.

Mer läsning

Annons