Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olé - äntligen ett hälsofik!

/
  • Extra krydda. MIK-spelaren Daniel Wessner fanns på plats i Noretskolan när det nya fiket öppnade. Han har förmodligen aldrig tidigare fått skriva så många autografer.
  • Fruktlotta. Rektor Lotta Hedman tycker frukten i det nya fiket är huvudsaken. Det gör hon tillsammans med Bertil Hagberg och Karin Backlund samt Majt Arkeberg, Veronica Widén och Berit Gunnerfeldt, alla från Folktandvården.

Annons

Noretskolan hade ett fik som stängdes för fyra år sedan. Utbudet där var måhända poppis för eleverna. Där fanns läsk, godis och kakor. Inte direkt något högoktanigt bränsle att genomföra skoladagen på.

När fiket sedan stängdes upptäckte raskt eleverna de närbelägna livsmedelshallarna i Mora-Norets köpcentrum. Egentligen är det inte tillåtet att lämna skolområdet under skoldagen, men så har i alla fall skett.

Nu kanske det blir mindre spring med det nyöppnade fiket, eller förhoppningsvis inget spring alls.

Hälsofröet är en kommunal gren där Inger Skoglund-Hassis jobbar som folkhälsoplanerare. Inger har utverkat 7 800 kronor och i samråd med Folktandvården och skolledningen har Café Olé skapats. Det kommer att hållas öppet under några eftermiddagstimmar och betjänas av Bertil Hagberg och Karin Backlund, klassmorfar och klassmormor som de även kallas.

Premiärdagen var det lite extra aktiviteter. Folktandvårdens personal visade film och en sockerutställning och eftersom hockeyn står högt i kurs i Mora fanns MIK-spelaren Daniel Wessner på plats och skrev autografer och svarade på frågor till vetgiriga elever.

Mer läsning

Annons