Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt rekord för VasaTrampet

Annons

För tionde året i rad var det även ett strålande cykelväder. Första start gick klockan nio på morgonen från Vasaloppsmålet för dem som cyklade den långa banan.

- De sista, som nådde tillbaka till måldekalen i Mora, kom strax efter klockan 17. Åtta timmar och tio minuter efter start, upplyser Garry Jones.

Den enda incidenten under dagen var attt tre cyklister i loppet kolliderade i Venjan. En i trion vred om sin tumme. Sjuksköterskan på plats kunde inte åtgärda skadan utan cyklisten fick föras till Mora lasarett för vård.

- Annars har vi fått jättemycket beröm. Initiativet att deltagarna får mat på ett hotell direkt efter målgång blev en framgång. Det fungerade utmärkt. Matkostnaden ingår i startavgiften.

Enligt Garry Jones kommer 80 procent av deltagarna från andra orter än Dalarna.

- Många av dem var förvånade över den stora hänsyn bilisterna visade under loppet.Enligt Garry Jones var omdömet att måste Mora verkar vara cyklisternas paradis, med tanke på det fina samspelet mellan cyklister och bilister.

Garry tror att antalet deltagare kommer att fortsätta stiga de kommande åren.

- Med den fina kultur det finns för arrangemang i Mora i spåren efter Vasaloppet finns det inte tak för antalet deltagare i motionsloppet. Det finns ett naturligt tänkande för logistiken. Trots allt beröm vi fått idag, kommer vi jobba för att göra arrangemanget ännu bättre.

Mer läsning

Annons