Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nye park-vd:n på plats

/
  • Parkstyrelsens ordförande Bengt-Åke Rehn (S), till vänster, hälsar Jan Berggren välkommen till Mora.

Moraparkens vd Jan Berggren har installerat sig på sin nya arbetsplats.
Redan efter ett par dagar kan han konstatera.
– Jag märker att många tycker och tänker om parken. Detär enbart bra.

Annons

Moraparkens styrelseordförande, kommunalrådet Bengt-Åke Rehn (S), hälsade Jan Berggren välkommen och visade runt i kommunorganisationen under måndagen och tisdagen.

– Jag tycker att vi har fått en bra vd och hoppas att han kan fullfölja de inriktningsbeslut vi har tagit. Vi ska skapa mer kapital och utveckla verksamheten, försöka fylla anläggningen året om.

Jan Berggren kommer närmast från kedjan C/O Hotels, där bland annat Grythyttans Gästgivaregård, Häringe Slott och Krägga herrgård ingår.

– Jag har jobbat där de senaste två åren. Jag började i branschen på Fritidsresor där jag var i 13 år varav tre och ett halvt år utomlands. Jag har varit på Scandic, Choice Hotels och var med om att etablera Casino Cosmopol i Stockholm.

Han kallar sig själv "hotellnörd".

– Mitt mål är att ha gästen i centrum och jag vill alltid överträffa gästens förväntningar. Jag har fått ett väldigt trevligt välkomnande och jag känner att många vill vara med och engagera sig.

Styrelsen för Moraparken har gått med på att han har ett sidouppdrag åt Svenska Ishockey-VM:s organisation 2012 och 2013.

– Jag ansvarar för hotell, säkerhet, transporter och ackreditering.

Familjen bor kvar i Järfälla tills vidare och Jan Berggren bor på hotell i Mora i avvaktan på att något lämpligt boende dyker upp.

Mer läsning

Annons