Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny tjänst som biträdande kommundirektör inrättas

Kommunstyrelsen beslutade på tisdagen om en ny organisation för kommunledningskontoret. Beslutet innebär bland annat att en helt ny tjänst som biträdande kommundirektör inrättas.

Annons

Tjänsten är direkt underställd nuvarande kommundirektören Tord Karlsson, som själv föreslagit att få en biträdande kommundirektörskollega.

– VI har inget namn än på den som ska få tjänsten, den får internrekryteras eller externrekryteras beroende på hur det ser ut, förklarade kommunalrådet Bengt-Åke Rehn (S) vid presskonferensen efter tisdagssammanträdet.

Kommunledningskontoret har ett 60-tal medarbetare. I samband med personalförändringar förra hösten inleddes en organisationsöversyn, med syftet att få en mer ändamålsenlig och tydlig organisation.

Det nya kommunledningskontoret får fyra stabsenheter: ekonomi, personal, kansli och samhällsutveckling. Stabsgruppen ska träffast minst två gånger per månad, med obligatorisk närvaro. Kommunledningskontoret ska ledas av kommundirektören samt en biträdande kommundirektör.

Mer läsning

Annons