Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nisse slår ett slag för musiken

/
  • Taktfast. Nisse Zarmén vid trummorna ute på Tjuvholmen. Visst finns det vissa likheter med dansvirtuosen Fred Astaire.

Annons

Nisse finns även med i två andra orkestrar och om vintrarna har han varit synlig på snowboard i Gopshus slalombacke.

- Det är roligt när det droppar in lite annorlunda arrangemang som det på lördagen när vi fick en fin sjötur innan spelningen. Det fanns ingen elektricitet på Tjuvholmen, men det fixade sig med batteridrift, säger Nisse Zarmén.

Ruth Böhlmark har satt namn på orkestern där hon spelar dragspel tillsammans med Inger Boström. Ruths man Göran spelar munspel och Bernt Lundkvist sköter basen.

- Vi gör väl inga längre turnéer normalt, men i augusti har vi faktiskt ett "gig" i Mockfjärd då vi ska spela dansmusik vid en PRO-träff.

Zittronilerna är en annan musikkonstellation Nisse är med i. Då spelar han bas till zittrorna. Han är även med i Ovansiljans durspelare (Ovasidur) som trummis.

- Men i Ovasidur har jag tagit time out som det brukar heta. Vi har skaffat hund, en Borderterrier, som behöver sitt. Jycken är som en bebis, säger Nisse som under 30 år var skidlärare i Gopshusbacken för Friluftsfrämjandets räkning. De här ränderna har inte gått ur. Därför har han varit en inbiten snowboardåkare i Gopshus som han kallar för sin hemmabacke.

- Jag har trampat den backen flera gånger innan de moderna pistmaskinerna införskaffades. Trampa upp och åka utför, så har det gått till.

Fast i vintras blev det inga åk i Gopshusbacken.

- Vi hade ju en så kort och dålig vinter. Plus att man börjar komma upp i åren. En viss försiktighet börjar smyga sig in, säger Nisse och tillägger att under förra vintern störtade han utför Gopshusbacken, fast då på vanliga skidor.

Bakom trummorna sitter emellertid 86-åringen tämligen säkert.

Mer läsning

Annons