Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej till alkoholservering på Gesunda värdshus

/

De nya arrendatorerna på Gesunda värdshus, Görgen Tidén och Urban Svensson, fick ingen bra start på verksamheten.

Annons

De hade planerat en julshow med Kim Anderzon och Monica Dominique till helgen. Nu verkar showen vara inställd. I onsdags fick de reda på att socialnämnden avslagit deras ansökan om serveringstillstånd.

– Vi har inga bokningar för tillfället, så vi tvingas nog ställa in, sade Urban Svensson till DT på torsdagen.

Dagen innan, i onsdags, fick Urban Svensson och Görgen Tidén dessutom veta att socialnämnden i Mora avslagit deras ansökan om serveringstillstånd.

– Jag har inga kommentarer till det just nu, men vi överklagar avslaget till Förvaltningsrätten, sade Urban Svensson under torsdagen.

Görgen Tidén och Urban Svensson ska driva värdshuset genom bolaget Gustamos. Ulrich John som äger Gesundaanläggningen har också en liten del i Gustamos.

Urban Svensson som bor i Stockholm har bland annat jobbat med reklam och bokproduktion. Görgen Tidén som är krögare bor i Vikarbyn. Han har tidigare jobbat på Lerdalshöjden, nu är han köksmästare på Bruntesgården i Rättvik som han äger tillsammans med Urban Svensson.

I den utredning som socialnämnden gjort konstateras att Urban Svensson och Görgen Tidén avlagt kunskapsprov för att få servera alkohol.

Gesunda värdshus har haft serveringstillstånd sedan 1984 och toppstugan sedan 1996.

I de handlingar som socialnämnden lämnar ut om ärendet står det att de sökande lämnat in Rättviks kommuns remissvar och så påpekas att i tidigare yttrande från polismyndigheten fanns inga hinder.

Socialnämnden säger ändå nej till alkoholservering på värdshuset.

"Sökande är inte lämplig att utöva verksamhet enligt alkohollagen", skriver nämnden i protokollet.

Anledningen till avslaget är sekretessbelagd.

– Vissa saker har framkommit senare, svarar de på socialförvaltningen.

Mer läsning

Annons