Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattsängt hos Taxi i Mora

/
  • Fortsätter. Krystyna Eriksson, vd för Mora Taxi, säger att bolaget fortsätter verksamheten även efter 1 juli. Den som behöver åka taxi nattetid får dock bara chansen att göra det under helgerna.

Annons

Redan tidigare har det varit klart att 20 taxichaufförer får sluta vid Mora Taxi. Samtliga har inte varit fast anställda. Det som nu blir kvar är tre droskägare som fortsätter verksamheten, plus tre anställda.

Krystyna Eriksson är vd vid Mora Taxi och hon berättar att verksamheten fortsätter med sex bilar, plus två reservfordon. Två bussar ingår i vagnparken och bilarna kommer att finnas tillgängliga från klockan 06.00 fram till midnatt från söndag till torsdag. Det finns med andra ord inga taxibilar att tillgå nattetid de dagarna.

- Fredag och lördag kör vi dygnet runt däremot, säger Krystyna Eriksson och tillägger att även telefonvakten dras in söndag till torsdag. Under helgerna kommer det att finnas telefonvakt.

- Vi hoppas att servicen inte ska bli så mycket sämre med de åtgärder vi ansett varit nödväniga att vidta och nu är det upp till kunderna att visa om de vill ha taxifunktionen kvar i Mora, summerar Krystyna Eriksson.

Mer läsning

Annons