Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moraparken fick varning och lovar bättring

Annons

Efter en inspektion på Moraparken i höstas riktades kritik, då inspektörerna ansåg att det förekom alltför berusade personer där. Dessutom fanns inget tillstånd för spelet Black Jack.

Då Bogren yttrade sig om inspektionen, förklarade han att det här med fyllan var ett samhällsproblem, inte Moraparkens problem. Det var inget bra svar, tyckte alkoholhandläggaren Elsie-Marie Björk, som framhöll att det är den som har tillstånd att servera alkohol, som har ansvaret för att alkohollagen följs.

- Klart att vi har ansvaret, säger Bogren nu.

Socialnämnden vill att några ledamöter i parkens styrelse får utbildning i alkohollagen.

Hans-Olov Bogren liknar det kravet vid att skjuta över målet.

- Vad ska de ha den utbildningen till? De är ju inte med i driften av restaurangen.

Bogren utesluter inte att han själv kan få utbildning i alkohollagen.

- Som vd ska jag ha nödvändig kännedom om verksamheten, säger han.

Moraparken klarade sig med en varning. Sämre gick det för restaurangen och pizzerian i Mora-Noret, som redan i onsdags efter socialnämndens sammanträde blev av med sitt tillstånd att servera alkoholdrycker. Nämnden anser att restaurangen haft en kassaapparat som inte redovisat all försäljning på ett tillfredsställande sätt.

Nämnden skulle också ta ställning till en begäran om alkoholtillstånd från Restaurang Oscar. Alkoholhandläggaren anser att ägarna till restaurangen inte visat varifrån alla pengarna vid köpet kom. Nu träffade ägarna och deras advokat socialnämnden.

På advokatens begäran beslöt nämnden att vänta med ett beslut, så ärendet kommer förmodligen igen på nästa sammanträde med socialnämnden.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons