Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Morafotograf tog hem fint fotopris

/

Morafotografen Krister Larsson tog hem ett första pris i en stor fototävling. Med motivet av en räv som sitter på en snöskoter och försöker styra en snöskoter vann han i "Metro PHOTO CHALLENGE". Det är en av Sveriges största fototävlingar med ett av landets största fotobutikskedjor som huvudsponsor.

Annons

– Förra året 2010 hade tävlingen 18 314 tävlande i Sverige och globalt över 140 000 bidrag, berättar Krister.

I år var det 20 608 deltagare i Sverige nationellt.

Hans bild vann i klassen "Moments Of My Life" och heter "Den listiga Räven".

– Den tog jag på en fiskevecka i Jämtland. Vi var där en vinter och fiskade röding i Bredåsjön. I närheten av vår stuga fanns en räv, som klättrade i träden på jakt efter upphängd fågelmat. Jag kom i kontakt med räven och tog en hel serie med fotografier på dess framfart.

Under ett kort ögonblick infann sig stunden då den hoppade på skotern och Krister hade kameran framme i precis rätt ögonblick.

I tävlingen finns fyra klasser. I varje klass utses två segrare. En som röstas fram av allmänheten och en som utses av en jury.

– Jag fick jurypriset i min klass. Beskedet kom i slutet av förra veckan. Priserna var fina. I första pris är det en skrivare och exklusiv kamera.

Juryns motivering: En ögonblicksbild av rang där fotografen snabbt lagt märke till det udda blickfånget, värmen och humorn. Han har tagit en bild, som juryn aldrig tidigare skådat. Det är en solklar och unik etta.

Krister och de övriga sju svenska vinnarna går nu vidare i den internationella tävlingen där deltagare från totalt 17 länder deltar.

 

Mer läsning

Annons