Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora Pride blev årets eldsjäl under Moragalan – sex andra priser delades ut

Moragalan 2017 blev en stor succé med drygt 240 gäster från allmänhet och näringsliv som tagit tillfället i akt att fira Mora genom att avnjuta god mat och dryck tillsammans med hela sju prisutdelningar, underhållning och dans.

Annons

Mora Pride blev framröstad av allmänheten som Årets eldsjäl 2017. Som representanter för Mora HBTQIA+föreningen i Mora kom Leo Werme, Wade Salomonsson och Joel Sålder. Dessa tre är också de som arbetat med planering och genomförande av Mora Pride 2017

Kvällen började med vandring uppför röda mattan i fotoblixtarnas sken.

Därefter en timmes mingel med bubbel och underhållning följt av middag med prisutdelningar, inspirationstal – bland annat från de 15 nominerade företagen.

Årets eldsjäl var ett av de tre nya priserna som delades ut under kvällen.

Mora pride vann allmänhetens omröstning och kunde emottaga det hedervärda priset.

Årets Moraprofil som hållits hemlig ända fram till galakvällen blev hovsångerskan Pers Anna Larsson som höll ett fantastiskt hyllingstal till sin hembygd.

Pers Anna Larsson håller sitt tacktal, fint om och rörande om uppväxten i Vattnäs och tillhörigheten till Mora.

Efter avslutad middag firades det ordentligt på dansgolvet till Ninas Galaorkester under ledning av sångerskan Nina Segerstedt.

Arrangör och producent Camilla Collett, Mora köpstad, tackade för fin samverkan från alla inblandade parter som Mora kommun, Företagarna Mora, Visit Dalarna/Mora, Moraparken, Almi samt nyckelpersonerna för galakvällen Nicklas Björklund och Peter Asp ansvariga för alla film- och ljudproduktioner under kvällen.

Hela listan av vinnare:

Årets Moraprofil blev Pers Anna Larsson. Hon har bidragit med ett fantastiskt PR-värde för Mora genom sin profession som operasångerska. Hon ger dessutom en stark röst åt den klassiska musikens betydelse och rätten till ett rikt kulturutbud på landsbygden. Med Konsertladan i Vattnäs har hon, utöver allt detta, skapat ett nytt publikdragande besöksmål i Mora som också berikar morabonas kulturliv.

Årets Eldsjäl gick till Mora Pride som blev framröstat av allmänheten. Arrangörerna bakom tåget är Mora HBTQIA+ och de gjorde en enastående ideell insats.

Årets Upplevelse gick till Nattvasan. Detta på grund av tävlingens kreativa och spännande upplägg som skapar en helt ny dimension i skidupplevelsen mellan Sälen och Mora.

Almi Tillväxtpris gick till Jeff Öijer, vd för det vinnande företaget Morabygg.

Årets Morahandlare gick till Artin och priset röstas fram av köpstadens 200 medlemsföretag. De vann på grund av deras förmåga att utveckla sin verksamhet och snabbt fånga upp produkter som saknas i Moras handelsutbud.

Årets Företag, som utses av Företagarna Mora, gick till Bilkompaniet. Företaget har med engagerat och innovativt ledarskap utvecklat ett anrikt företag på en marknad med tuff konkurrens.

Årets Unga företag, utses också av Företagarna, gick till Morabygg som därmed vann två priser under galan. De har sedan starten fördubblat sin omsättning år efter år.

Se fler bilder från kvällen här nedan:

Nattvasan vann pris för årets upplevelse. Vasaloppets VD Eva-Lena Frick (med blommor i famnen till vänster) tar emot priset

Mora Pride blev Årets eldsjäl och får här ta emot priset.

Artins VD Bodil Abrahamsson tog emot priset Årets Morahandlare.

Jeff Öijer och Mora bygg kammade hem två priser under kvällen varav Årets unga företagare var ett (företagare under 30 år), med på bild ser man kollegan

Bilkompaniet blev Årets företagare. Här delar en glad Thomas Nielsen (styrelseordförandeför Företagarna Mora ut priset till Bilkompaniets VD Jonas Estéen (som är minst lika glad).

Annethe Andersson och Therese Nielsen från Rotary höll i den nya julinsamlingen som Rotary gör tillsammans med Mora köpstad och Diakonin i Mora. Ett projekt som stöder mindre bemedlade familjer i Mora med pengar till jul. Insamlingen startades på Moragalan och pågår till mitten av december. Bara under galakvällen swishades sammanlagt 11 000 kronor in till projektet.

Sånginslag av Moragalans producent Camilla Collett Mora köpstad, Maria Nilsson frånTomteland och konferencier Katarina Sarisson.

Ninas Galaorkester med duktiga Nina Segerstedt i spetsen gjorde populära inslag under middagen och till dansen efteråt.

Delar ur folkmusikgruppen Alva gjorde ett bejublat framträdande under middagen.

Nicklas Björklund från produktionsbolaget Killahead hade skapat kvällens över 15 galafilmer. Här med fru Renate Gjedik.

Mer läsning

Annons