Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miranda firar tio år

/
  • Ljuv musik. Det och mycket annat kommer kulturskolan Miranda att bjuda på när tio-års dagen firas den andra juni, med en jättelik happening i centrum och konsert i Moraparken. Här omges förvaltningschefen Bernd Janusch av några ur lärarkåren under planeringen av jubeldagen: Britt-Marie Lissmats, Mikael Jäderlund, Anneli Norell och Tord Bengtsson.

Annons

Enligt Anneli Norell från kommittén bakom "festen" blir det minst hundra agerande elever.

- Dessutom blir det möjlighet för Moraborna att delta på olika sätt. Förhoppningen är att kulturen ska få alla att ryckas med, säger Anneli Norell.

Det var 1997, för tio år sedan som kulturskolan i Mora drog igång sin verksamhet.

Navet finns i en fastighet vid Strandens skola och dessutom pågår en överflyttning av olika verksamheter, mediaverkstad med mera, till nya lokaler på Saxnäs.

Den utåtriktade verksamheten sker i form av verkstäder i Moras låg och mellanstadieskolor: årskurs får barnsdans, tvåorna bildar klassorkestrar, drama erbjuda i treorna, bild till fyror och media i årskurs sex.

Efter den inledande introduktionen i Mora centrum fortsätter festligheterna med en två timmar lång konsert i Moraparken. I två avdelningar, på närmare timman vardera, fyller elever ut orkestrar till storbandsmusik, soloframföranden, elever som målar till musik av Bach, körsång, dans samt filmvisning. Dels en premiär på filmen "Varför" som är det vinnande bidraget till den manustävling Mora mediaverkstad traditionellt anordnar. årets bästa bidrag kom från några skolelever på Sollerön. Dels musikvideon Fatta och förstå, som elever på Utmelandsskolan spelade för sex år sedan. Filmen bygger på en rapplåt om våld i världen i relation till problemen lokalt i skolan som eleverna själva skrev och spelade in. Filmen vann första pris på en festival i Bologna i Italien.

I samband med konserten i Moraparken delas även stipendier ut till Karl Janusch, Elin Thorsell, Sara Kånåhols, Ulrika Hillbom och Hanna Falkenström ur Sven Hedéns stipendiefond samt till Pauline Thorsell ur Anders Hjelms stipendiefond. Prisbeslönt och framförd blir även årets vinnande bidrag till Dalmålslåten 2007. Segrande bidrag kommer att offentliggöras i början av nästa vecka.

Mer läsning

Annons