Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minst ungdomsfylla på många år

Annons

Drivor av ungdomar som dricker alkohol i utkanten av festivalområdet. Utslagna ungdomar som skjutsas hem till sina föräldrar redlöst berusade. Det har varit en av Morafestivalens baksidor tidigare år.

- Jag trodde inte att det skulle vara så lugnt. Jag är positivt överraskad. Det har inte alls varit fylleri bland ungdomar utanför och inne på området som tidigare, säger Matsson-Frost.

Pär Ahlenbäck, Vuxna på stan, tror att årets Morafestival varit den lugnaste i festivalens historia vad gäller ungdomsfylleri.

- Stämningen i luften under lördagen var den bästa jag varit med om på Morafestivalen. Det har inte varit en tillstymmelse till bråk bland ungdomarna, säger Ahlenbäck.

Morafestivalen var inte fredad från ungdomar som drack alkohol, men de som gjorde det söp sig inte redlösa.

- Några har väl tagit en pilsner eller så, men utan att vara grovt berusade. Det gick att snacka med dem och de snackade med oss. Det har heller inte varit någon skadegörelse på stan. Det är en väsentlig skillnad jämfört med för fem år sedan, säger Ahlenbäck.

Lugnet tror Mathias Matsson-Frost kan bero på de senaste årens arbete för att stävja ungdomsfylleriet i kommunen.

- Det handlar mycket om de stora insatser vi gjort tidigare år och att vi varit ute och stört mycket på skolavslutningar och vid valborg. De har kanske tröttnat, säger han.

Mer läsning

Annons