Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

McDonalds i Mora byter chef

/
  • Slutar. Efter att i tre år ha arbetat som franchisetagare med ett 70-tal anställda har Helena Burtus nu valt att byta bana i karriären.  Foto: Arkivbild 
  •  Foto: Arkivbild 
  • Nya chefen. Dick Gottberg tar över Helena Burtus arbete som franchisetagare på McDonalds i Mora från och med 1 augusti.  Foto: Arkivbild 

Annons

Anledningen till att Helena Burtus slutar är att hon inte vill förlänga sitt avtal med det 17-årskontrakt som McDonalds erbjudit henne.

- Jag vill inte boka upp mig så lång tid framöver. Det är ju möjligt att jag vill göra något annat om några år, säger hon.

En annan anledning till att Helena Burtus slutar är att hon inte har kunnat få ett tillräckligt förmånligt kontrakt med McDonalds.

- I samråd med banken har jag kommit fram till att villkoren inte är tillräckligt ekonomiskt gynnsamma, säger hon.

Helena Burtus sitter bland annat med i styrelserna för Orsa Grönklitt och Siljan Turism AB. I framtiden planerar hon att arbeta med regionsutveckling i Dalarna. Det närmsta halvåret efter semestern kommer hon att arbeta med ett projekt inom turism. Helena Burtus beskriver arbetet på McDonalds som jätteroligt och jobbigt. Hon säger att hon kommer att sakna den del i arbetet som inneburit att hon fått vara med och hjälpa ungdomar att utvecklas.

- Det har handlat mycket om att vara lyhörd och ödmjuk. Man måste också vara flexibel som chef, eftersom många unga har dålig framförhållning. Ena dagen är de beredda att arbeta tre år, och tre veckor senare vill de åka utomlands för att jobba som au pair. I mitt arbete har jag fått vara både arbetsgivare, förälder och extra kurator, berättar Helena Burtus.

Mer läsning

Annons