Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markus Fagervall rockade loss i Mora kyrka

/
  • Rock n roll. Idolstjärnan bjöd på en riktig rockkonsert i Mora kyrka.
  • Lycklig. 6-åriga Emma Flahiff, från Leksand, fick träffa Markus Fagervall när han skrev autografer efter konserten.

Annons

Äkta rock n roll med öronbedövande bas, kantad av rök och kulörta scenljus. Kanske inte det första man väntar sig att möta i guds hus, men det var vad som bjöds i Mora kyrka på lördag kväll. Årets "Kultur efter kulturkonsert" med Idolvinnaren Markus Fagervall drog fulla bänkrader och man kan knappast tro att så höga jubel någonsin hörts i lokalen.

- Jag var otroligt nervös innan konserten, det var första gången jag spelade i en kyrka och visste ju inte riktigt hur det skulle bli, berättar Markus Fagervall.

- I förväg kände jag mig rätt osäker kring hur mycket man kunde ta ut svängarna, men vi körde faktiskt på som under en vanlig spelning och jag är fantastiskt nöjd med resultatet, fortsätter han.

Även kyrkoherde Gunnar Kärrbom var positivt inställd efter rockkonserten.

- Det var en bra konsert och det kändes framförallt kul att kunna locka till sig en yngre publik, säger Gunnar Kärrbom.

- Svenska kyrkan är en folkkyrka och det är viktigt att kunna erbjuda både bredd, variation och mångfald här, fortsätter han.

Kvällen inleddes med att Tjejvasans segrarinna Susanne Nyström mottog en blombukett och följdes av väna toner från Lilla Lucia kören, under ledning av Linda Trapp.

Repertoarens höjdpunkt var när Markus Fagervall framförde vinnarlåten från Idol, "Everything changes", tillsammans med kören Miranda. Vackert, stämningsfullt och förmodligen vad som kan kallas ett äkta "hallelujah-moment".

Mer läsning

Annons