Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många nyheter vid Vasaloppsmålet

/

Redan den 11 januari drog arbetet i gång vid målområdet för Vasaloppet. Det var knappt en vecka tidigare än vanligt. Men enligt Håkan Östberg på Vasaloppet är det många nyheter som presenteras på målområdet i år.

Annons

Förra veckan sattes stängsel upp kring målområdet samt runt mässområdet på andra sidan genomfarten och järnvägen med tanke på att avskärma mässan från en elledning på 1600 volt över järnvägen.

I målområdet bakom scenen har scenvagnen flyttats in. Dem ska bäddas in av de stora skärmarna med bilder som gör reklam för Vasaloppets vinter och sommar evenemang.

När tidningen besökte området på tisdagen gjordes förberedelser för stora lokal som ska inrymma Vinterstudion. Programmet kommer att sändas från Mora under både Tjejvasehelgen och Vasaloppshelgen. Ytterligare en scen ska byggas upp och eventuellt behöver norsk TV begåvas med någon form av studio, med tanke på det stora intresset från norsk media.

Dessutom kommer den stora bildskärmen som stått bakom gamla Pastorsexpedition att flyttas till en mera central plats på målområdet, så att den mera kommer i åkarnas blickfång.

Därtill möbleras flera läktarsektioner in till större delen bakom Vasaloppsmålet så att hela publiken får en bättre överblick. Det blir luftiga mellanrum mellan läktarsektionerna.

Borta vid rondellen intill Klockstapeln kommer en gångtunnel i containerform att läggas in.

Håkan Östberg uppger att skidspåret ska gå över den tre meter höga containern, som blir tolv meter lång och knappt tre meter bred invändigt. Därigenom kommer alla fotgängare att få lättare att ta sig fram från ena till andra sidan spåret. Arrangörerna slipper att skidspåren blir nedgrusade.

Genom att göra skidspåret blir långsluttande på båda sidor om gångtunneln ska deltagarna lätt kunna ta sig över den under spurten in mot mål.

Arbetet med gångtunneln påbörjas onsdagen före Kortvasan den 22 februari då ena halvan av rondellen stängs av. Sedan sker den traditionella avstängningen av Vasagatan av när de olika arrangemangen tar vid från Kortvasan den 24 februari.

Mer läsning

Annons