Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lassi slagen i rodduellen

/
  • Slagen av roddarkompisen. Brudpigas Lassi Karonen (bilden) fick stryk av Olaf Tufte med närmare fem minuter. Men Lassi, han var lika glad ändå efter att ha genomfört sitt tolfte lopp i fäders spår.

Annons

- Att få slå Lassi var nästan det viktigast i dag. Karonen har visat upp så väldigt bra testvärden och därför var det skönt att få sätta honom på plats, säger Olaf med ett skratt.

Den glade norrmannen hade så bråttom i spåret att tidningen inte ens hann med då han kom i mål som 43:e man, slagen med bara 3.14 av segraren Oskar Svärd.

- Jag ska på träningsläger till Portugal. Jag bor utanför Oslo och nu sitter jag i bilen på vägen på väg hem. Jag reser till Portugal på tisdag, men jag måste hinna packa också, säger Tufte då vi når honom via telefon.

Det är en sliten norrman vi pratar med.

- Jag hade lite dåligt fäste och det känns i axlarna, säger han.

Annars är han på bra humör. Och det är väl inte undra på heller. Det var Tuftes sjätte Vasalopp och den bästa placeringen.

- 55:a har jag varit tidigare. I fjol var jag 14 minuter efter segraren och nu bara drygt tre minuter. Så nära har jag aldrig varit och det måste ändå vara godkänt.

Annars är det i vattnet Olaf Tufte har sina främsta meriter. OS-guld och dubbla VM-guld talar för sig själv.

Men han brukar då och då få stryk av svensk vid namn Lassi Karonen.

- Ja, han har gått framåt väldigt. Vi är bra kompisar och tränar ofta tillsammans. Därför var det skönt att få slå honom i dag, säger Olaf.

Karonen verkade inte allt för ledsen över förlusten mot roddkompisen från Norge. I sitt tolfte Vasalopp åkte den 31-årige Djurakillen in på en fin 166:e plats med tiden 4.51.33.

- Jag hade hoppats på hårda isiga spår. Väderprognosen tydde på att det skulle bli så, men i stället var det mjuka spår. Det gjorde att det gick tungt och man kan väl säga att roddformen är bättre än skidformen, konstaterar Lassi glatt.

Vasaloppet är en uppladdning inför roddsäsongen. I fjol kom Lassi bland annat sjua i VM. Bästa resultatet i världscuptävlingarna 2006 är en tredjeplats.

- Då slog jag Tufte, poängterar Karonen.

VM avgörs i år i München och Lassi gillar den tyska VM-orten.

- Det var ju där jag kom trea, så det är min favoritbana, konstaterar han.

Frågan är vem som vinner kampen i vattnet, Karonen eller Tufte? I går var det i alla fall norrmannen som var starkast.

Mer läsning

Annons