Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läkarmissionen vädjar om lokaler

/
  • Saknar lokal. Maj-Britt Svensson har under mer än 13 års tid arbetat ideellt med att samla ihop kläder till hjälpbehövande i Östeuropa och katastrofdrabbade länder. Nu behöver hon hitta en ny lokal för att verksamheten ska kunna komma igång igen.  Foto: Dan Havemose

Annons

Maj-Britt Svensson och Birgitta Ek-Andersson har i över 13 år samlat in kläder till Läkarmissionen. De har lagt ner tusentals timmar på arbetet med insamlingen. Tonvis med kläder har årligen lämnat Mora för att skickas till behövande i Östeuropa och katastrofdrabbade länder.

- Här i Mora centrum, frågar människor varje dag om vi har öppnat igen, säger Maj-Britt Svensson.

- Vi vet att vi är viktiga, fortsätter hon.

Det var i november som klädinsamlingen fick ge plats åt dagverksamheten för psykiatrin, som sedan dess hyr lokalerna i Noreberg. Socialförvaltningen betalar i dag hyra till Morastrand för lokaler Läkarmissionen tidigare använde gratis.

Kommunalrådet Peter Helander har lovat att försöka hjälpa till att ordna nya lokaler åt klädinsamlingen.

- Vi har inga lokaler att erbjuda. Jag har försökt hitta plats på Öna, där Återbruket ligger, men det går inte. Återbruket kan inte släppa några lokaler.

När tidningen når Rutger Brodd, chef för Mora kommuns arbetsmarknadsenhet och Återbruket, bekräftar han det.

- Det finns inga planer hos oss på att dra ner på verksamheten, tvärt om så expanderar vi. Vi har i dagsläget inga lokaler att erbjuda. Svar nej.

Maj-Britt Svensson vädjar nu till allmänheten, företag, organisationer eller närliggande kommuner att höra av sig om någon har en lokal som passar.

- Tankar vi har haft ett tag är att kanske försöka i Orsa, om de har mer lokaler, säger Svensson.

Mer läsning

Annons