Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik mot miljön på Noretskolan

Det finns allvarliga brister i arbetsmiljön på Noretskolan. Det menar ett skyddsombud från Lärarförbundet som nu kräver åtgärder från kommunen.

Annons

Skyddsombudet, som arbetar på skolan, har lämnat in en begäran till kommunen om åtgärder mot vad han menar är ett antal allvarliga brister i arbetsmiljön på Noretskolan. I begäran skriver ombudet bland annat att barn och personal ständigt blir utsatta för fysiskt våld och verbala kränkningar, vilket leder till både psykisk ohälsa och stress bland elever och lärare.

I stället vill man att de barn som är utåtagerande och i behov av särskilt stöd ska få den hjälp de behöver i form av korrekt utbildad personal och en anpassad miljö.

Arbetsgivaren ska enligt Arbetsmiljöverket omgående besvara ansökan om åtgärder från skyddsombudet. Om så inte sker eller om skyddsombudet inte är nöjd med åtgärderna så kan frågan komma att lämnas vidare till Arbetsmiljöverket.

Kommunen har tidigare fått in klagomål från anhöriga till särskoleelever på Noretskolan gällande matsalsmiljön, som de menade var under all kritik.

Mer läsning

Annons