Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkurs hotar Johannisholms camping

/
  • Stängd infart. Här har ett långtradarekipage stängt infarten till campingplatsen och någon okänd vätska rinner ut från släpet.
  • Konkurs väntar. Paulien och Peter på parkeringsytan vid Johannisholms camping på torsdagsförmiddagen. I bakgrunden en tankbilsförare som stannat och rastat.

Annons

Paulien och Peter säger att de på grund av de störande långtradarna tappat en researrangör som i pengar motsvarar en halv miljon kronor.

- Vi hade aldrig köpt den här anläggningen om vi känt till att det skulle stå långtradarekipage vid campingplatsen dygnet runt. De stör och skrämmer bort våra gäster och klagomålen har varit många.

Paulien och Peter visar köpehandlingar som säger att parkeringsplatsen ligger på deras mark och att det inte finns något nyttjaderättsavtal upprättat med Vägverket.

- Vi har fört dialoger med Vägverket, men ingenting tycks hända. Vi tycker det är märkligt att Vägverket på det här sättet river sönder ett företag som tidigare länsstyrelsen och kommunen backat upp.

- Vi har ingenting emot lastbilar, men när de dels stör våra campinggäster och dessutom tar bort parkeringsutrymme för gäster till värdshuset måste det vara fel att de ska tillåtas ha uppställningsplats just här.

Paulien och Peter säger att deras verksamhet omsätter 6 miljoner kronor tillsammans med restaurangen. Campingen och stugbyn har registrerat 22 000 övernattningar.

- Nu har vi kommit till vägs ände. Stängs inte parkeringen går vi i konkurs. Så illa är det, säger de båda.

Kjell Nyman, Vägverket, säger att väghållaren har vägrätt på den aktuella parkeringsytan.

- Vägverket lånar den marken för all framtid och verket byggde den här rastplatsen i samråd med den tidigare ägaren till camping och värdshus.

Kjell Nyman anger att de restriktioner som man tidigare gått med på angående långtradarekipagens möjlighet att parkera i Johannisholm mötts med mycket kritik från yrkeschaufförerna.

- Vi har fått veta att vi gått ut med krav på kör- och vilotider och samtidigt stänger vi de viloplatser som finns.

- Jag menar att den trafik som går förbi på E:45:an måste vara mera störande än de lastbilar som stannar och rastar utanför campingplatsen.

Kontentan av Kjell Nymans resonemang är att det inte blir några restriktioner för den tunga trafiken på den här parkeringsytan i sommar.

- Det är vad vi är inne på nu, men sista ordet är inte sagt, säger han.

Mer läsning

Annons