Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konferens om Peter Dahls måleri i Mora

/

Sedan i början av december pågår en stor utställning om Peter Dahls konst på Zornmuseet i Mora.
Den rosade utställning, som pågår till den 11 mars drar stora publikskaror till museet under juldagarna. Den 18 februari kommer Zornmuseet att anordna ett symposium om Peter Dahls konst med 6 föreläsare, däribland hans fru Tina Hamrin-Dahl, filosofie doktorr i religionshistoria och filosofie magister i statskunskap.

Annons

Peter Dahl är en av de största samtida svenska konstnärerna, som exempelvis under 80-talet fick sitt genombrott med att illustrera Bellmans epistlar i både mindre litografier och gigantiska verk.

Dessutom är konstnären känd för sitt stora fantasiland Carabanien som Peter Dahl byggt upp i sin ateljé. En nödvändig och lekfull energikälla för konstnären att kunna skapa.

Under symposiet kommer Tina Harmrin Dahl att tala under ämnet Leken som terapi.

Övriga talare under symposiet är Lars-Göran Oredsson, ny intendent för Lunds universitets konstsamling, Maj-Britt Widell, den förre chefen för Zornmuseet Hans Henrik Brummer, Jordi Arkö, konstnären och konstkonsulent i Dalarna samt Sten-Åke Nilsson, professor emeritus i konstvetenskap vid Lunds universitet, som talar under ämnet "Svensken, norrmannen och Bellman".

– Genom bidrag från Kungliga Vitterhetsakademin har vi fått medel till att hålla symposiet, berättar Zornmuseets chef Johan Cederlund.

Symposiet kommer att äga rum i Sagabiografen i Mora.

Mer läsning

Annons