Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunchefen får sluta efter fyra år

/
  • Samförstånd. Rolf Löfberg, chefsförhandlare vid Akademikerförbundet och kommunalrådet Peter Helander (c) förklarade båda att förhandlingen med Marie Sundvisson skett i god sämja.
  • Får sluta. Marie Sundvissons läggning som chef passar inte in i den expansiva fas Mora kommun för tillfället befinner sig i. Därför förlängs inte hennes förordnande efter den 31 juli i år.

Annons

Kommunalrådet Peter Helander (c) anger att Mora kommun befinner sig i en kraftig expansionsfas och det är anledningen till att kommunstyrelsen vill ha en ny inriktning på jobbet som kommundirektör.

Under tisdagen har förhandling och en uppgörelse skett med Marie Sundvisson och den uppgörelsen har enligt Peter Helander skett i gott samförstånd och enligt god sed på arbetsmarknaden.

Uppgörelsens innebörd är att Marie Sundvisson kommer att arbeta kvar i Mora kommun fram till 31 juli, då hennes förordnande går ut. Hon kan därefter kvittera ut ett avgångsvederlag på 20 månadslöner. Hennes månadslön är cirka 50 000 kronor och det betyder alltså totalt en miljon kronor, exklusive sociala avgifter, som kommunen har att erlägga får att försöka nå den önskade inriktningen på arbetet som kommundirektör.

Peter Helander förklarade på tisdagseftermiddagen att Marie Sundvisson är ambitiös och duktig på många sätt, men upprepade att med den expansiva fas kommunen befinner sig i vill man ha en chef med den läggningen. Om det redan finns någon påtänkt kandidat som fyller den rollen ville han inte uttala sig om.

Marie Sundvisson har i förhandlingen med arbetsgivaren biträtts av Rolf Löfberg, chefsförhandlare vid Akademikerförbundet. Han vitsordar det Peter Helander säger om att den uppgörelse som träffats skett i bästa samförstånd.

- Vi har under den senaste femårsperioden medverkat vid cirka 500 chefsutköp i landet och Mora kommun lägger sig definitivt i frontlinjen då det gäller att vara justa. Allt detta har skett i god sämja, förklarade Rolf Löfberg och tillade att i uppgörelsen ingår även att hjälpa Marie Sundvisson hitta ett nytt jobb, eller som det heter; outplacement ( hjälpa till att ordna nytt jobb plus konsultinsatser).

Oppositionsrådet Gunnel Söderberg (m) deltog inte vid det extra kommunstyrelsesammanträdet, men konstaterar med anledning av utlåtandena från både Rolf Löfberg och Peter Helander att ärendet måste ha skötts korrekt och på ett bra sätt.

- Allt tyder på att de fört en dialog med Marie och det var det jag önskade, säger hon.

Tidningen har sökt få en ko0mmentar från Marie Sundvisson, men hon har avböjt.

Fakta Marie Sundvisson

  • Ålder: 50 år.
  • Född: I Uppland, en mil från Arlanda flygplats.
  • Bor: I Mora och i Bergs kommun i Jämtland.
  • Familj: Maken Örjan, två vuxna barn.
  • Utbildning: Socionomexamen i Östersund.
  • Nuvarande jobb: Kommundirektör i Mora kommun sedan augusti 2003.
  • Tidigare jobb: Lokalvårdare, vårdbiträde, socialsekreterare, 1:e socialsekreterare, socialchef och kommunchef i Bergs kommun.
  • Fritidsintressen: Gillar sport. Har tidigare varit fotbollsmålvakt. Har följt Mora IK:s matcher. Dessutom intresserad av jakt.

Mer läsning

Annons