Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalt bidrag till cykellopp

/

Annons

- Väldigt bra. Det kommer in sponsorer varje dag, intresset är stort, berättar Lars Wallner på Mora motionsidrottsförenings kansli.

Föreningen fick för ett par veckor sedan 40 000 kronor i hyresbidrag av kommunen, men behöver ytterligare kommunal hjälp.

En ansökan om 50 000 kronor i "evenemangsbidrag" har behandlats av näringslivsutvecklare Niclas Larsson, som valde att pruta ner beloppet till hälften.

Han ställer dessutom krav på en rad motprestationer, bland annat ett antal fria starter och exponering på hemsidan och på banderoller vid start och mål.

Föreningen har i ansökan till kommunen påpekat att man vill ha besked så snart som möjligt, eftersom likviditetssituationen är "mycket ansträngd" vid denna tidpunkt på året. Marknadsföringen av loppet inleddes vid årets Vasalopp och arrangörsstaben räknar med att loppet ska gå som planerat, den 30 juni.

Motionsloppet blir indelat i tre längdalternativ: 13,5 mil med start i Lindvallen, 9,5 mil med start vid Lima kyrka och 4,3 mil med start i Venjan.

"I vår vision ser vi minst 15 000 deltagare om tio år", skriver Lars Wallner i föreningens ansökan till kommunen.

Mora motionsidrottsförening arrangerar sedan 1991 Vasastafetten, en löpartävling från Sälen till Mora för lag, en tävling som rönt stor uppmärksamhet med tusentals löpare.

Mer läsning

Annons