Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaisa Rainerson ny personalchef i Mora

/

Annons

När tidningen besöker henne, tisdag eftermiddag, sätter hon upp lite fler gardiner än vad företrädaren villa ha i tjänsterummet, för att skapa lite bättre akustik. Dessutom upptäcker hon en liten trähäst hängande i lampan och blir medveten om kulturens lokala vingslag.

- Alla bär på en bit av Mora i sitt hjärta. Jag var tidigare verksam i Tibro kommun och fick alltid förklara för människor utifrån vad det ligger. Mitt i triangeln Skövde, Hjo och Karlsborg i Västergötland.

Nyligen var hon på kurs i Stockholm som representant för Mora kommun. Namnet Mora var textad under namnet på hennes namnbricka och inte en enda person frågade efter Moras geografiska placering.

- Platsen är känd av alla.

Hon är mån om att kommunen ska leva upp till god arbetsgivarpolitik.

- En stor fråga är personalens kompetensförsörjning. Den höga nivån ska både utvecklas och behållas. Uppstår några brister ska vi reflektera över vad som behövs och hur brister ska förbättras.

Kaisa är född och uppväxt i Karlskoga samt träffade sin blivande man under gymnasietiden. Hon utbildade sig på p-linjen vid Lunds universitet och tog en fil kand i pedagogik efter bland annat studier i ämnen som samhällsvetenskap och juridisk arbetsrätt.

Hon fick arbete som personalsekreterare i Norrköpings kommun och därefter har hon varit personalchef i Tibro kommun.

I höstas tyckte hon det var dags att spana lite efter jobb och sökte till den lediga tjänsten som personalchef i Mora.

FAKTARUTA:

Namn: Kaisa Rainerson

Ålder: 43 år

Familj: Maken Mikael, ekonomichef i Karlsborgs kommun. Kaisa kommer till en början att veckopendla under helger till Karlsborg. Ambitionen är att maken Mikael ska hitta något jobb i Moras omnejd, så att hela bohaget kan flyttas hit.

Aktuell: Ny personalchef på Mora kommun.

Intresse: Utbildad dykinstruktör och hon gillar dykningsport. Tycker även om textil. Startade en vävförening i Tibro och har organiserat en syjunta till återkommande träffar varje söndag i en slöjdsal. I yngre år tog jag ett sabbatsår och gick en utbildning på en textillinje vid Vadstena folkhögskola. Jag lärde mig knyppla, mönsterkonstruktion, väva och sy. Jag hoppas kunna odla båda mina intressen i Mora. Jag tycker även om att röra på mig. Tyvärr har jag inte åkt skidor sedan jag var gammal nog att protestera. Marianne Karlsson Eriksson har lovat mig en skidkurs, så att Moraborna så småningom antingen får se mig på skidor eller idka stavgång. Dessutom har jag intresse för musik, teater, kultur, resor och älskar att laga mat.

Mer läsning

Annons