Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Internet som programvärd på Musik över gränserna

/

Årets traditionella kulturjulfest Musik över Gränserna på S:t Mikaelsskolan känns inte bara nytt och fräscht musik och sångmässigt. Även programvärden var av modernt snitt till en början. Via en powerpoint på ena väggen fungerade en chatt mellan eleverna som en textmässig programvärd.

Annons

För datanördar var det som en ljuvlig sträckbänk att under tystnad leva med i chatten för att tyda vilken artist som skulle dyka upp. Andra som längtade efter en traditionell programvärd kände sig kanske förbisprungna av tiden.

Det dröjde en halvtimme innan livs levande konferencier hoppade upp och tog över. Det var en elev i årskurs tre, Andre Gatu, som ledde programmet.

Lika tryggt som en felfri teaterföreställning presenterade han resten av artistparaden.

Det finns många talanger bland St Mikaelskolans elever. Det steppades, några spelade gitarr med flinka händer och det bjöds på det ena häftiga musikstycket efter den andra med en lagom variation mellan punk och julballader som ytterligheter.

På tisdagskvällen var det en öppen föreställning för vanlig publik och i dag väntar en föreställning för gymnasieskolans elever.

Mer läsning

Annons