Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ica Matekonomen kan bli Maxi

/
  • Otillräckligt. – Det är inte bara lokalytan som är trång och orationell. Vi måste även kunna erbjuda kunderna tillräckligt med parkeringsutrymme, säger Stefan Johansson.
  • Trångt. Ica Matekonomen har växt ur kostymen och har planer på en nyetablering i Mora-Noret. Beslut om det tas under innevarande år.

Annons

- Ingenting är bestämt ännu, utan det hela är under planering och utredning, säger Stefan Johansson, en av de tre delägarna till Ica Matekonomen. Övriga är Peter Blomqvist och Lena Hinders. De tog över butiken i september 2005.

- Eftersom personalen är väl medvetna om vår situation, att vi har för trånga lokaler och att vi saknar tillräckligt med parkeringsyta att erbjuda kunderna, informerade vi dem för en månad sedan om diskussionerna som förs gällande en nyetablering och en uppgradering till Ica Maxi, fortsätter Stefan Johansson.

Den nuvarande tomten är ianspråktagen till fullo. En nyetablering kommer därför, om den blir av, att ske på annan plats i Mora-Noret, sannolikt bortom ÖB, Överskottsbolaget, där det enligt uppgift finns ledig tomtmark.

Matekonomens lokalyta är 3 300 kvadratmeter. En Ica Maxi-anläggning skulle få 6 400 kvadratmeter, alltså dubbelt så stor yta som nuvarande butik.

Staffan Ekengren, pressekreterare vid Ica AB, bekräftar de uppgifter Stefan Johansson lämnar.

- Det vi vet idag om Ica Matekonomen i Mora är att vi tittar på hur butiken kan utvecklas. Ännu finns dock inga beslut fattade om några förändringar, säger han.

Matekonomen har cirka 60 personer på lönelistan och en Maxi-anläggning skulle innebära nyanställningar.

- Ett beslut i den här frågan kommer att fattas under innevarande år. Det är i alla fall säkert, säger Stefan Johansson.

Mer läsning

Annons