Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högt flygande planer för Gesunda

/

Annons

- Vi har en bakgrund som alpina skidåkare, säger Johan Ulrich. Förutom sig själv syftar han på Stefan Engström, den tidigare huvudmannen som fortfarande är kvar i bolaget och den nye vd:n Anders Jonell som tillträder sin tjänst den 1 juni. Anders är gammal olympier i puckelpist.

John äger nu drygt 50 procent av aktierna i Gesundaberget.

John Ulrich är verksam inom fastighetsbranschen men han är som sagt också engagerad inom den alpina sektorn, bland annat i Akademi alpint, ett företag som Stockholms och Upplands skidförbund är delägare i.

Johns företag Frösundaviksparken AB planerar att bygga en inomhusbacke och en tunnel för längdskidåkning i Stockholmstrakten.

- Vi hoppas kunna sätta spaden i jorden vid halvårsskiftet 2009, säger John om den satsningen.

Resultatet för Gesundaberget kan karakteriseras som plus minus noll, men John ser möjligheter att göra verksamheten där mera lönsam. Just nu byggs 16 nya lägenheter vid skidbacken och det finns planer för 75 lägenheter totalt så det blir en kontinuerlig utbyggnad de närmaste åren.

- I maj ska vi börja gräva för att modernisera och bredda nerfarterna och satsa ännu mer på fler attraktioner i Fun-park.

John berättar att han varit i Gesundaberget och åkt skidor under många år. Han tycker om anläggningen och nu vill han göra den till träningscentrum för de alpina åkarna i Mälardalen.

- Gesundaberget är vår närmsta anläggning med rätt fallhöjd.

Fakta:

  • Namn: John Ulrich.
  • Ålder: 44 år.
  • Bor: Täby i Stockholm.
  • Familj: Hustru och tre döttrar.
  • Yrke: Affärsman.
  • Intressen: Alpin skidåkning.
  • Förflutet i Dalarna. Har gått på alpina skidgymnasiet i Malung.

Mer läsning

Annons