Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Sveriges bästa Scania-team

/

Annons

Sextetten från Mora, med coachen Sten Unger inräknad, har deltagit i den här tävlingen sedan 1998. Tävlingen arrangeras vartannat år och "Besserschmiders", som gänget kallar sig, har i Sverige-finalerna placerat sig som åtta, fyra och nu blev det alltså seger.

– Efter fjärdeplatsen för två år sedan fick vi åka till Kina. Nu väntar en resa till Malta och i maj avgörs Europafinalen i Södertälje. I höst avgörs ytterligare en final i Polen dit vi också är kvalificerade, berättar Sten Unger som i dagarna gått i pension och därför ser teamets framgång som en extra pensionsbonus.

Vad har då Besserschmiders gjort för bedrifter ?

Jo, i tävlingsuppgifterna ingår det mesta som kan härledas till begreppet servicemarknad som bland annat problemanalys, felsökning, reservdels- och produktfrågor, åtgärdspaket och efterkontroller. För att klara cuppgifterna under hård tidspress krävs stor kunskap, laganda och tävlingsdisciplin. Tävlingsupplägget ska efterlikna det dagliga arbetet där kundens behov är tävlingsuppgiften, heter det i statuterna.

Scania Top Team är en kompetenshöjande utbildningstävling för servicemarknadens medarbetare. Syftet är främst att stärka samarbete och konkurrenskraft för att tillfredsställa kundens behov av förstklassig service.

För Besserschmiders väntar nu nya äventyr och det ska för ordningens skull tilläggas att på Malta blir det en hel del motorsnack och studier i det ämnet. Det är med andra ord ingen vanlig semesterresa, men den kanske bidrar till att göra Besserschmiders ännu vassare till kommande uppgifter.

Mer läsning

Annons