Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är billigare alternativ

/

75 kronor per portion för pensionärsmaten är dyrt, mycket dyrt.
Men lugn, det finns alternativ som är bra mycket billigare.

Annons

Oftast har livsmedelsbutikerna kampanj på fryst portionsförpackat färdigmat. Då kostar det i allmänhet strax under tjugolappen per portion om man köper fyra eller fem stycken.

Även utan kampanj är den frysta portionsmaten som finns i vanliga livsmedelsaffärer och bensinmackar betydligt billigare

än det pris som kommunen erbjuder. Normalpriset för en sådan här djupfryst portion ligger från strax under 25 kronor och uppåt.

Och då finns det många, många olika rätter att välja på, från traditionell husmanskost till exotiska varianter.

De flesta livsmedelsbutiker erbjuder i dag också "egna" varianter av varm och kall mat, oftast så man kan plocka ihop vad man vill ha själv. Priset för en normalportion brukar hålla sig under 50-lappen.

Dalaproducerade matlåder (ofrysta) finns också i många butiker. Då kommer de från Laggen i Ludvika. Priset beror på innehåll, runt 25 kronor för pannkakor med sylt upp till 55 kronor för en ordenlig köttbit med potatis, sås och grönsaker.

Efter julen kommer dessutom ett Moraproducerat alternativ att finnas. Det är Siljan Gourmets Therese och Thomas Nielsen som då på allvar börjar leverera matlådor till affärerna.

– Priset kommer att vara lite olika beroende på innehåll. Vi kommer att arbeta med två typer av portionsförpackat, en lite enklare till lunch och middagsvariant. Priset har vi inte bestämt än, men inte blir det så mycket som 75 kronor i alla fall, säger Therese Nielsen.

Mer läsning

Annons