Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldringen blev en världsnyhet

/
  • Lena Påhlsson tycker fortfarande att det känns overkligt att vigselringen är tillbaka efter att ha varit borta i 16 år.

Efter att DT i förra veckan skrev om den märkliga historien om vigselringen och moroten har flera svenska och internationella medier uppmärksammat den, bland andra Dagens Nyheter, Expressen, norska TV 2 och brittiska BBC News och The Times.

Annons

Hur känns det att din vigselring har fått så mycket uppmärksamhet?

Det är helt ofattbart... Jag ville ju inte ens att vi skulle kontakta tidningen, utan det var min man som gjorde det. Jag tyckte att det här var väl ingenting man behövde berätta för någon annan utan att det mest var roligt för oss själva. Men sedan så ringde min man tidningen Land när jag var på jobbet, och det var efter att de skrivit om det som ni på DT snappade upp det. Och efter det brakade det ju bara till där över nyår och de ringde från alla möjliga ställen.

Vad har ni fått för reaktioner från omgivningen?

Alla tycker ju att det har blivit en väldigt stor grej. Svenskar är väl sådär, man ska inte sticka ut . Det känns ju helt overkligt och inte som att det är oss det handlar om, att det verkligen är oss alla sitter och läser om.

Vad händer med ringen nu?

Det känns lite konstigt bara att ringen är hemma nu och att den ligger där på byrån i sovrummet. Men jag ska väl gå iväg och förstora den snart. Det är verkligen overkligt, det var ju inte riktigt meningen att det skulle bli så här.

Mer läsning

Annons