Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frustration i Venjan

Annons

- Jag kan förstå Venjansbornas frustration, säger kriminalpolisen Hans Nylund. Han bekräftar att polisen fått påringningar om att den här personen ofta kör bil, i vad som anmälarna uppfattar som berusat tillstånd.

- Eftersom det är långt till Venjan, kan det vara svårt att få fast en rattfyllerist där, då denne kan ha hunnit försvinna innan polispatrullen kommit fram. Lättast är det förstås om folk på orten lyckas stoppa mannen och hålla kvar honom tills polisen hunnit dit.

Mannen har i alla fall ertappats av polisen. Nylund berättar att det finns tre ärenden på honom. Det börjar med rattfylleriet i juni förra året då han var våldsam och hotade polispatrullen. Han uppgav dessutom sin brors namn och personnummer så det var den personen som först blev misstänkt. Mannen är också registrerad för misshandel av en kvinna i Mora i november 2006.

Mannens ärenden ligger just nu i en utredningsfas. Hans Nylund, som förstår Venjansborna, tycker själv att det här ärendet dragit ut på tiden lite för länge.

En representant för Grannsamverkan uppger att några påringningar från Venjan lett till ingripanden mot bilister som varit berusade.

Då Grannsamverkan hade årsmöte den 28 maj bestämdes att de 30-40 personer som finns med på larmlistan ska fortsätta med patrullering i trakten.

- Upptäcktsrisken i Venjanstrakten kommer därför att vara fortsatt hög, skriver Grannsamverkan.

Mer läsning

Annons