Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frozen Track i miniformat

/

Annons

Styrelsen för Frozen Track AB hade möte på fredagen och beslutade då att det konstfrusna skidspåret ska vara klart till hösten, som ambitionen varit. Men det blir bara slingan runt Skepphusviken som får kylslingor i år. Resten av spåret upp till Hemus skidstadion kommer att beläggas med kanonsnö som producerats under vintern som gick och som nu ligger lagrad i Hemus.

Styrelseordförande Jan Lund säger att bolaget just nu befinner sig i slutförhandlingarna med den entreprenör som lämnat det mest intressanta anbudet.

Samtidigt accelererar arbetet med att skaffa de sponsorer som behövs för att säkerställa driften av det konstfrusna skidspåret och det är vasaloppssegraren Staffan Larsson som har det uppdraget.

- Där behöver vi finansiering på en miljon kronor som start. Det är det beloppet styrelsen vill säkra, så att vi kan öppna Mora Frozen Track redan i höst, säger Jan Lund.

Kommunalrådet Peter Helander, c, säger som kommentar till att frysspåret inte byggs ut i hela sin längd i år att det ändå är början på någonting som så småningom kommer att bli ett positivt tillskott för Mora som skidort.

Mer läsning

Annons