Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förslag på Morahästens dag

Skapa en Morahästens dag i Mora. Det föreslår Birgitta Sacredeus, kristdemokraterna, i en motion. Hon pekar på att Morahästen inte bara är en trähäst från Nusnäs, utan en symbol för Dalarna och hela Sverige.

Annons

Enligt Birgitta Sacredeus kommer Morahästen troligtvis bli en symbol för länets offentliga organ som kommuner, landsting, Region Dalarna och Högskolan.

– Som varumärke framstår hästen med andra ord som mycket stark. Dessutom finns det en äkta historia eller "story" bakom, som ger berättelsen extra tyngd genom sin verklighetsförankring, skriver Birgitta Sacredeus i sin motion.

Hon anser att eftersom Moraborna har vana vid att arrangera stora evenemang så det finns förutsättningar för att skapa Morahästens Dag i kommunen.

– Låt kommunen vid något lämpligt tillfälle bjuda till en träff med intressenter, som besöksnäringen och övriga i näringslivet, ideella organisationer samt personer, som skulle bidra till skapandet av Morahästens dag, föreslår Birgitta Sacredeus.

Därmed skulle Morahästens historia uppmärksammas liksom dess roll och betydelse som dala- och Sverigesymbol.

Birgitta Sacredeus föreslår att kommunen bjuder in intressenter för att utröna intresset av att en dag under året görs till en Morahästens dag i Mora.

Mer läsning

Annons