Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förhoppning om forskningstjänster på gymnasiet

Ett led i fortbildningen och kvalitetshöjningen av undervisningen på St: Mikaelgymnasiet i Mora är förhoppningen om att kunna utlysa fyra forskningstjänster på gymnasiet.
Det berättade Moras nya gymnasiechef, Nils–Erik Nilsson i samband med Mora Näringslivsråds frukostmöte i Moraparken på torsdagen.

Annons

Tidningen presenterade Nils-Erik Nilsson efter tillträdet den 17 september förra året.

Han anser att gymnasiet med sin bredd har en stor kapacitet och delgav redan i höstas att han hoppades på ett lektorat i Mora för respektive ämnen i svenska, matematik och engelska.

Att varje ämne begåvas med en lektorstjänst, som vid sidan av undervisning bedriver forskning i ämnets utveckling riktad mot skolans behov.

Vid frukostmötet utvecklade han planerna ytterligare och uppgav att kontakter tagits med Göteborgs universitet om att främst inrätta en forskningstjänst inom mattematik. Nästa område skulle gälla för ämnet idrott och hälsa. Ett tredje för Svenska och engelska samt den fjärde den nya tekniken inom IT.

Utbildningen skulle vara på 2,5 år och leda till en licentiatexamen.

Nils Erik Nilsson har redan diskuterat frågan med Moras förskolechef Christer Winbo och ska även träffa skolcheferna i Orsa och Älvdalen i ämnet.

– Ambitionen är att kunna behålla så många program som möjligt på gymnasiet så att elevunderlaget garanteras samt att eleverna lockas till att bli kvar eller återvända till bygden efter färdiga utbildningar.

Mer läsning

Annons