Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fastighetsägare i Lima ogillar vindbruksplan

– Fastighetsägare som gränsar till Mora kommun och Venjan har inte fått information. Lima fiskevårdsområde och berörda jaktlag i Lima har heller inte fått information.
Så skriver en fastighetsägare i Lima, en av flera, som överklagar Mora kommuns vindbruksplan.

Annons

– Mora kommun har inte tagit hänsyn till yttranden från fastighetsägare i grannkommunen Malung-Sälen, skriver kvinnan i sin överklagan av förslaget till vindbruksplan. Kvinnan uppger att hon har en fastighet vid Tandsjön.

– Därifrån ser man alla de tio kraftverk som redan finns i område B, Kyrkberget. Kraftverken stör oss.

– Trots att kommunen vet att vi är berörda av den befintliga anläggningen tar kommunen ett beslut om att utvidga området för fler vindkraftverk. Fastighetsägaren anser att de i Malung-Sälens kommun som berörs av vindkraftverk i gränsområdet inte fått tillräcklig information om vindbruksplanen.

– Annonsering har gjorts i tidningar som inte i första hand vänder sig till läsare i Malung-Sälen. Då det i annonserna stått att det gäller vindbruksplan för Mora och att samråd ska hållas i Moraparken är det omöjligt för fastighetsägare i Lima att förstå att detta är något som kan påverka dem, skriver kvinnan som har en fastighet vid Tandsjön men adress i Stockholm.

Mer läsning

Annons