Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett paradis på berget

/

Annons

Intresse för blommor har de alltid haft, men det var inte förrän 2001 som de på riktigt började planera en blomsterträdgård.

- Trädgård är avkoppling för mig. Ibland går jag ut klockan fyra på morgonen för att se solen gå upp i trädgården, säger Gustaf.

För tredje året i rad anordnade Siljansbygdens trädgårdssällskap en så kallad trädgårdsvandring. Det innebär öppet hus i någon av föreningens medlemmars trädgård. Visningen var för de drygt 200 medlemmarna i föreningen.

En av besökarna var Gun Gråbergs, ordförande i trädgårdsföreningen.

- Det viktiga med vandringarna är att det varje år blir olika typer av trädgårdar. Att visa vad man till exempel på liten yta kan göra och inspirera andra, säger Gun.

Hon berättar att det inte går att räkna trädgårdsarbete hemma som jobb. Gun tycker det kan liknas med terapi istället och hon poängterar att det aldrig får bli en belastning.

Den vanligaste typen av blommor i trädgårdar är perenner. Det vill säga blommor som kommer upp varje år. Som inte behöver omplanteras. Men de kräver också sin herre för att inte ta över allt och spridas.

Gustafs tips till personer med mindre gröna fingrar, är att göra det enkelt för sig.

- Köp kända växter som är lättskötta, tipsar Gustaf.

Mer läsning

Annons