Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christoffer Roos satsar på statsminister

/
  • Rätta virket? Ingvar Niiliimaa håller fram den unge statsministeraspiranten Christoffer Roos.

Annons

Genom honom hoppas Ingvar "Nille" Niilimaa (morap) att ungdomsfrågor ska få större utrymme i politiken.

- Jag tror det är bra att blanda ungas kreativitet och energi med gamlas erfarenhet, säger Ingvar Niilimaa som blivit en mentor för Christoffer Roos.

De båda träffas flera gånger i veckan för att tala om allt mellan himmel och jord. Så småningom kommer Christoffer även att medverka på styrelse- och partimöten i syfte att lära sig föreningsteknik.

- Jag är helt ny i politiken, men jag har länge velat etablera mig. I framtiden vill jag bli statsminister, säger Christoffer Roos.

Ingvar Niilimaa hoppas att Christoffer ska kunna arbeta med frågor som bland annat rör skola och busstrafik.

- Det finns mycket aktiviteter inne i centrum, men om man bor någon annanstans i kommunen kan det bli problem att ta sig fram. Det finns inte alltid föräldrar som skjutsar, säger Ingvar Niilimaa.

Christoffer Roos tycker det är viktigt med elevdemokrati och miljöfrågor.

- Jag vill att alla elever ska få samma chans. Vi måste lära oss att respektera varandra. Miljöproblemet är också en viktig fråga.

Idag läser Christoffer samhällsvetenskaplig linje med beteendeinriktning på frigymnasiet i Falun. Han tror inte det kommer bli några problem att ha tid med politik eftersom skolan använder sig av flextid där eleverna själva får planera sina lektioner. Han tror inte heller det kommer bli svårt att värva fler medlemmar till ungdomssektionen.

- Det kommer nog att sprida sig genom "mun mot mun" metoden. Jag har några namn på personer som vill vara med, säger Christoffer Roos.

Ingvar Niilimaa berättar att alla som vill kan få vara med och påverka, samt att man själv kan få välja hur engagerad man vill vara. Förhoppningen är att det ska finnas en sektion både i Mora och Falun och att de som ingår ska kunna träffas minst åtta gånger per år.

Mer läsning

Annons