Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara goda minnen från Sverige

/
  • Dennis Venning har en 48 timmar lång resa framför sig hem till Perth i Australien.

Efter ett år som gäststudent vid S:t Mikaelsskolan i Mora är det dags för 18-årige Dennis Venning att återvända hem till Perth, Australien.

Annons

Han konstaterar att han har haft ett fint år i Sverige med många nya kamrater och fina upplevelser.

– Det är det bästa året i mitt liv, Jag har fått lära mig otroligt mycket om mig själv, förklarar Dennis och huttrar lite i kallraset.

De varmaste kläderna ligger redan nedpackade.

I morgon, torsdag klockan sju, kliver han på tåget vid Mora järnvägsstation för den 48 timmar långa resan till västra Australien.

– Vi mellanlandar i Bangkok och stannar där i sju-åtta timmar innan flyget går till Perth. Det är full sommar och 30-40 grader varmt så jag får väl hålla mig inne några dagar i air-condition och vänja mig.

Som Rotarystudent har Dennis varit inneboende hos Sonja och Tommy Lundberg på Sollerön samt hos Tuttan och Lars Melin i centrala Mora.

Han har läst på det estetiska programmet med musik som specialitet. Han spelar piano och sjunger, helst jazz.

– Jag kommer att fortsätta med musiken och läsa engelska, filosofi, historia och psykologi på universitetet.

Under året har han tillsammans med andra Rotarystudenter rest runt i Europa, till Tyskland, Tjeckien, Italien, Frankrike, Österrike, Polen, Ungern och England.

– Österrike är favoritlandet. Det är så otroligt vackert där. Sverige är också vackert. Svenskarna är artiga och reserverade, men är toleranta och respekterar en som man är. Jag har fått kompisar som jag kommer att hålla kontakt med.

Mer läsning

Annons