Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det Jörgens tur i år då?

/

Annons

2-2-3-3-8 är inget telefonnummer utan Jörgen Akulands placeringar i de fem senaste Vasaloppet.

Nu tar den glade gutten sats igen för att förverkliga sin dröm.

– Formen är det inget fel på, det känns bra och ser verkligen fram mot söndagen, som har skade- och sjukfri vinter bakom sig.

– Jag har inget att klaga på. Jag har fått vara frisk och kunnat köra de tävlingar som jag har planerat in. Så nu är det bara att gå på, säger Jörgen som likt många andra lägger favoritskapet på totalledaren i FIS Marathon Cup och fjolårstvåan, Jerry Ahrlin, Östersund.

– Jerry har kört så bra att måste få favoritstämpeln på sig, säger Jörgen.

Så du vill inte ha med Jerry in på upploppet?

– Nja, han har förlorat ett par spurter i vinter. Men vi får ju inte heller glömma Daniel Tynell. Det enda jag vet är att det kommer att gå fort på slutet, säger Jörgen som också vill höja ett varningens finger för Moraåkarna.

Nu är det tveksamt om Daniel Tynell kommer till start. Han är som bekant förkyld, Men Moraåkarna kommer att ge allt för att arrangörklubben på nytt ska få fira en vinnare. Senast det händ var år 2001 då Henrik Eriksson vann.

– Moragänget, Erik Eriksson, Niklas Karlsson och Rikard Andreasson, har visat bra form och jag tror de blir starka på hemmaplan, säger Jörgen och konstaterar.

– Vasaloppet blir bara tuffare och tuffare för varje år.

Jörgen har likt de andra förhandfavoriterna varit ute och FIS Marathon Cup.

– Jag var tvåa i Marcialonga. I König Luwig Lauf var jag tia. Då bröt jag staven och var inte med i matchen. Nu senast i Tartu Maraton kom jag femma.

Hur ser veckan före Vasaloppet ut för dig. Kör du med kolhydratuppladdning?

– Nej, det har jag aldrig gjort. Det blir mest lätt träning. Men det viktigaste är att se till att hålla sig frisk, avslutar Jörgen Aukland.

Vilket före vill du inte ha?

– Föret spelar i egentligen ingen roll. Men jag vill inte att de snöar. Det skall vara rejäla och rättvisa förhållanden, avslutar Jörgen Aukland.

Vill det sig riktigt väl kan familjen Aukland få fira dubbelt på söndag. Jörgen storebror Anders, som vann Vasaloppet 2004, kör VM:s femmil på söndag.

Mer läsning

Annons