Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anmälningsrekord i Kortvasan

På torsdagsmorgon var 58 521 anmälda till de olika loppen i Vasaloppsveckan.
– Det är 17 procent fler anmälda än vid samma tillfälle förra året, säger Jonas Bauer, Vasaloppets vd. Vasaloppets, Tjejvasan och Stafettvasan är sedan länge helt fulltecknade.

Annons

KortVasan har nu slagit det tidigare anmälningsrekordet. År 2011 anmälde sig 8.186 åkare och hittills är 8.412 anmälda till årets lopp som inleder vinterveckan fredag den 24 februari. Det innebär att knappt 1.600 platser återstår.

– Att slå deltagarrekord är förstås kul men vi gläds minst lika mycket åt att så många valt att träna och motionera för att anta utmaningen.

Halvvasan har också 1.600 platser kvar, medan det i Öppet Spår söndag endast är 1.400 platser kvar.

Det finns i dag snö på hela sträckan Sälen – Mora med varierande spårdjup, just nu mellan 15 och 30 centimeter. Konstsnö körs ut denna vecka mellan Mora skidstadion och Eldris. Denna snösäkring, som även gjordes inför fjolårets lopp, görs för att säkra spårkvaliteten eftersom konstsnö håller bättre än natursnö. Vasaloppet har dessutom 50.000 kubikmeter konstsnö färdigtillverkad i snöfabriken i Oxberg. Blir det fullt i alla lopp hamnar den totala deltagarsiffran på 68 500.

Mer läsning

Annons