Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anhöriga till äldre får hjälp

/
  • Anhörigcenter. Solveig Kärrbon, Marie Hultén och Lena Broman gör i ordning de brev som ska berätta om anhörigcenters verksamhet.

Annons

Många gamla sliter i det tysta med att vårda sina anhöriga som inte skulle klara av att bo hemma utan den hjälpen.

– Många vill kämpa vidare, berättar Solveig Kärrbom som är anhörigsamordnare. Solveig arbetar på anhörigcenter som öppnade sin verksamhet på Dalagården för ett år sedan. Till anhörigcenter hör också anhörigstödjare Lena Broman.

De tre känner till ett 50-tal anhörigvårdare men det finns fler och nu försöker de få kontakta även dem.

Solveig och Lena skickar ett brev till 1600 personer i åldern 75-85 år för att berätta om anhörigcenters verksamhet.

– Här kan anhörigvårdarna träffas och utbyta erfarenheter, vi kan ordna studiecirklar och erbjuda stödsamtal, förklarar Solveig och Lena.

I det brev som nu skickas till anhörigvårdarna finns också en frågelista som de kan fylla i och tala om vad de har för behov av hjälp, exempelvis om de behöver avlösning eller bara vill träffa andra anhörigvårdare.

Även om den information som skickas ut nu går till 75-85 åringar så är anhörigcenter öppet för alla anhörigvårdare, oavsett ålder.

– De här människorna gör en jätteinsats. Vi vill uppmärksamma dem och få dem att känna att de är guld värda, säger Solveig, Lena och Marie som också förklarar att de vill ordna någonting trevligt för anhörigvårdarna.

Mer läsning

Annons