Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Akuten drog ut i fält

/

Annons

Den ursprungliga fältexpeditionen skulle bestå av nio personer, men magsjukan gjorde att det bara blev fyra som på onsdagsmorgonen packade skidor och pulka och andra förnödenheter för att bege sig mot Mora kommuns nordligaste postering, Ulvsjön, men inte ända fram ändå. Här parkerades minibussen och akutgänget spände på sig skidor och pulka och drog iväg efter en snöig skogsväg mot Rövarbergsgrottan. På andra sidan Härjedalsgränsen fanns slutmålet, en jaktkoja, där övernattning och förplägnad skulle ske.

Johan Ljungqvist var programansvarig och han berättade att efter vägen skulle en hemlig gäst plockas upp som skulle medverka under den här fältövningen. Det fanns även andra programpunkter inlagda under resan upp mot slutmålet, men eftersom det skulle vara överraskningar för de övriga deltagarna ville han inte yppa vad det handlade om.

Under de sex tidigare friskvårdssatsningar akutpersonalen haft har inga olycksfall intreäffat. Förhoppningen var att även den sjunde utflykten skulle kunna genomföras utan missöden. I bagaget fanns emellertid en förbandslåda och dropp, för alla eventualiteter.

Mer läsning

Annons